Güney Amerika Ligleri Statüleri


Liglerin azalması ile birlikte iddaa bülteni anlamında sıkışma, darlık söz konusu oluyor. Geriye sadece İskandinav ligleri ve Güney Amerika ligleri kalıyor. İskandinav Liglerinde Avrupa olduğundan dolayı hemen hemen tüm statüleri biliyoruz. Peki Güney Amerika için ne kadar biliyoruz ? Güney Amerika’da bir tek Brezilya’nın ligi kulağa anlaşılır geliyor. O da Avrupa’yı göz önünde bulundurarak hazırlandığı için.
Ancak Arjantin, Bolivya, Şili, Peru, Paraguay, Uruguay, Ekvador, Kolombiya, Venezüella gibi liglerde bu lig statüleri farklılıklar gösteriyor.
Güney Amerika’da genel olarak kullanılan lig statüsü: Apertura ve Clausura (Açılış ve Kapanış) statüsüdür. Bu statüye göre bir futbol sezonu ikiye ayrılır. Açılış ve Kapanış sezonlarında 1.olan takımlar lig statüsüne göre aynı Avrupa’daki gibi playy off turu karşılaşmaları veya grup karşılaşmaları oynarlar ve en çok puanı toplayan takım şampiyon olur. Yani kısacası 1 sezondan 2 şampiyon takım çıkar.
            Ayrıca Güney Amerika’da Libertadores Kupası yani (Şampiyonlar Ligi) ve Sudamericana Kupası yani (Uefa Kupası) şeklinde kupalar vardır. Yukarda bahsettiğimiz ülkelerden her sezon bu turnuvaya katılma adına takımlar liglerinde mücadele verirler. Her ne kadar Sudamericana Kupası değersiz gibi gözükse de Libertadores Kupası’nın değeri yaklaşık 3 milyon dolardır. Yani bu kupayı kazanan takım kasasına 3 milyon doları da koyuyor. Buradaki statüler hemen hemen Avrupa’daki sistemle aynıdır. Sadece Sudamericana Kupası’nda durumlar farklılıklar gösteriyor. Sudamericana Kupası’nda grup aşaması yerine, eleme sistemiyle başlayıp, yine eleme sistemiyle devam ediyor.
            Son olarak da küme düşme mücadelesini inceleyelim. Yukarıda incelediğimiz Güney Amerika’da bazı liglerde puan tablolarında belirli olan küme düşme hattı bazılarında belirsiz bir şekilde duruyor, bu da bizi ciddi anlamda düşündürüyor ve belki de oynayacağımız, bahis alacağımız takımın hiçbir hedefinin olmadığını düşünüyoruz. Bu yanlış bir durum. Sonuçta gazozuna hiçbir maç oynanmıyor. Buradaki hesaplama da son 6 Apertura ve Clausura (Açılış ve Kapanış) puan tablosu incelenerek yapılıyor. Yani son 3 sezonda takımların puan ortalamaları hesaplanıyor, ona göre son 3 veya son 4 takım ligden düşüyor veya playy out oynuyor. Burada bakmamız gereken işimizi kolaylaştıracak yöntem; Bir alt ligden üst lige kaç takımın çıkacağıdır. Tabii ki bu 3 sezonu da hesaplamak gerekiyor.
            Güney Amerika Ligleri bu şekilde belki de gereksiz ve saçma bir sistemle oynanıyor. Ancak bunlarda bu şekilde diyerek kabullenmek gerekiyor :) Sistemin mantığını anladığımıza göre artık Güney Amerika hakkında biraz daha bilgili olduğumuzu düşünüyorum. En azından artık statü mantıklarını biliyoruz.

0 Yorum "Güney Amerika Ligleri Statüleri"

Yorum Gönder

Yorumlarınız yeni kullanıcılarımıza fikir olacaktır. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkürler.

Bilgilendirme

Sitede verilen tahminlerde ve kuponlarda spor totoya bağlı iddaa'da oran değişimi olabilmektedir. Her gün sürekli bir şekilde anlık olarak oran değişimi yapan iddaa'da, bu oran değişimi siteye yansımamaktadır. Genellikle sitemizde ilk çıkan oran verilir ve kuponun hesaplanması o oran üzerinden yapılır. Bununla ilgili oranlarla alakalı sitede herhangi bir düzenleme yapılamamaktadır. Bu açıdan herhangi bir farklı oranda sitemiz sorumlu tutulamaz.Ayrıca sitemizde verilen tahminler ve yine verilen kuponlar sadece tahmin üzerinedir. Herhangi bir kesinliği, garantisi yoktur. Yani %100 gelecek diye bir şehir efsanesi yoktur. Tahminler editörümüz tarafından yapılır. Herhangi bir gelmeme durumu, kupon yatma durumu gibi kayıplarda, mağduriyetlerde tahminblog sitesi asla sorumlu tutulamaz.

Translate