İddaa da galibiyet yüzdesi hesaplama

İddaa da galibiyet yüzdesi hesaplama tamamen matematiksel bir hesaplama ile ortaya çıkar. Gerçek sonuçları vermez ve sadece istatistik olarak ortaya çıkar. Sizde hesaplayabilirsiniz!
Yani herhangi bir takımın kendi evinde ve rakip takımın deplasman da ne yaptığı ile ilgili yüzdelik değerdir.
Örnek olarak;
G.Saray – Konya maçını ele alalım.
G.sarayın evinde oynadıkları maçlardaki istatistikleri 8-1-1 olsun…Yani 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 de mağlubiyeti olsun 10 maçta.
Konyanın deplasman maçlarında aldığı sonuçlarda 1-3-6 olsun. 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 yenilgi.
G.Saray = (Evinde kazandığı + Konyanın deplasman yenilgisi)/Toplam Maç
Beraberlik = (G.Saray beraberlik + Konya beraberlik) / Toplam Maç
Konya = (G.sarayın evinde kaybettiği + Konyanın deplasmanda kazandığı) /Toplam Maç
Rakamları yerine oturtursak

G.Saray = (8+6)/20 x 100 = %70
Beraberlik = (1+3)/20×100 = %20
Konya = (1+1)/20×100 = %10

G.saray için açılması muhtemel oranı hesaplarken (100/G.sarayın kazanma yüzdesi) formülü kullanılır. 100/70 = 1.42 gibi.

Diğer ihtimallerde aynı yöntemle hesaplanır.
Oranlara çevirsek ; 1.42 – 5.00 – 10.00 oran olarak çıkart bu kazanma yüzdeleri ışığında.
Bu bahis oranları sadece ihtimal olasılıklarına göre hesaplanmıştır, İddaa bu oranlara bir de kendi kar marjlarını ekleyecekleri için oranlar farklılık gösterecektir. Ama bu maçın gerçek oranı aslında budur.Yani mantıken budur.
Ama tabii ki ekstra durumlar yani teknik direktör değişikliği takımdaki önemli oyuncuların cezalı veya sakat olması, saha ve hava şartları gibi faktörlerde devreye girince bu oranlar bir hayli değişkenlik gösteriyor.

Dipnot:Her takım için oran istatistiği farklılıklar gösterilebilir.

0 Yorum "İddaa da galibiyet yüzdesi hesaplama"

Yorum Gönder

Yorumlarınız yeni kullanıcılarımıza fikir olacaktır. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkürler.

Bilgilendirme

Sitede verilen tahminlerde ve kuponlarda spor totoya bağlı iddaa'da oran değişimi olabilmektedir. Her gün sürekli bir şekilde anlık olarak oran değişimi yapan iddaa'da, bu oran değişimi siteye yansımamaktadır. Genellikle sitemizde ilk çıkan oran verilir ve kuponun hesaplanması o oran üzerinden yapılır. Bununla ilgili oranlarla alakalı sitede herhangi bir düzenleme yapılamamaktadır. Bu açıdan herhangi bir farklı oranda sitemiz sorumlu tutulamaz.Ayrıca sitemizde verilen tahminler ve yine verilen kuponlar sadece tahmin üzerinedir. Herhangi bir kesinliği, garantisi yoktur. Yani %100 gelecek diye bir şehir efsanesi yoktur. Tahminler editörümüz tarafından yapılır. Herhangi bir gelmeme durumu, kupon yatma durumu gibi kayıplarda, mağduriyetlerde tahminblog sitesi asla sorumlu tutulamaz.

Translate